Golfplaten van PVC of Polyester?

Door:Joost van Herpen
Golfplaten van PVC of Polyester?

Je bent op zoek naar nieuwe golfplaten voor een overkapping en wilt weten wat beter is: een golfplaat van PVC of polyester.

We verkopen zowel golfplaten van PVC als polyester en vertellen graag wat de verschillen zijn. Je kunt na het lezen van dit blogbericht gemakkelijker een keuze maken:

Wat is PVC?

Golfplaten van PVC zijn ''glashelder'' en hebben een blauwe gloed. Deze platen hebben daardoor een mooie, heldere uitstraling. Ze zijn daardoor heel geschikt voor een mooie overkapping in de tuin.

Omdat de golfplaten doorzichtig zijn, laten ze veel daglicht door. De lichtdoorlatendheid is ±88%. Verder is het dus mogelijk om door de golfplaten heen te kijken en bijvoorbeeld te genieten van de blauwe lucht.

Bekijk alle golfplaten van PVC

Golfplaten van Polyester

Golfplaten van polyester zijn niet glashelder, omdat ze verstevigd zijn met een speciale vezelstructuur. Deze vezels zijn zichtbaar en zorgen ervoor dat het moeilijker is om door de platen heen te kijken. Daardoor zorgen ze wel weer voor meer privacy.

Dankzij de vezelconstructie zijn deze golfplaten wel sterker dan platen van PVC. De golfplaten zullen dan ook eerder een hevige hagelbui overleven. Omdat Polyester ook bestand is tegen hoge temperatuurverschillen en ammoniak, zijn deze ook zeer geschikt voor de agrarische sector.

Bekijk alle golfplaten van polyester

Verschillen tussen PVC en polyester op een rij

Hieronder staan de verschillen tussen PVC en polyester:

  • Golfplaten van PVC zijn doorzichtig
  • Golfplaten van Polyester zijn niet doorzichtig dankzij de vezelconstructie
  • Golfplaten van PVC hebben een lichtdoorlatendheid van ±88%
  • Golfplaten van Polyester hebben een lichtdoorlatendheid van ±75%
  • Golfplaten van Polyester zijn iets sterker dankzij de speciale vezelconstructie
  • Golfplaten van Polyester zijn goed bestand tegen temperatuurverschillen en ammoniak

 

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter