Overkapping voor de camper met golfplaten

Door:Joost
Overkapping voor de camper met golfplaten

Je camper staat een deel van het jaar stil. Je wilt de camper natuurlijk zo veilig mogelijk stallen als deze niet wordt gebruikt. Je kunt de camper in een externe stalling plaatsen, maar dan staat deze niet aan huis. Verder kunnen de kosten voor een externe stalling oplopen tot zo'n 350 euro per jaar. Je kunt dit geld ook gebruiken om een eigen overkapping te maken. Wanneer de camper in een externe stalling staat is het ook niet mogelijk om deze op ieder gewenst moment te pakken om een weekend weg te gaan.

Het is ook mogelijk om de camper op eigen terrein te zetten. Je zou de camper kunnen beschermen met een speciale beschermhoes. Zo’n beschermhoes is echter niet zo makkelijk om de camper heen te doen. Daarnaast kan deze hoes voor een slechte ventilatie zorgen. Slechte ventilatie kan zorgen voor een minder lange levensduur van de verschillende onderdelen van een camper.

Daarom kiezen veel mensen voor een eigen overkapping aan huis, die gemaakt is van houten balken en golfplaten. Je hebt de camper dan veilig aan huis staan en kunt deze op ieder gewenst moment pakken om een weekend weg te gaan.

Hieronder vertellen we wat de voordelen van golfplaten zijn én welke golfplaten het beste zijn voor een overkapping...

De voordelen van golfplaten

  • Golfplaten zijn snel een eenvoudig te plaatsen, omdat ze licht van gewicht zijn
  • Golfplaten zijn zeer betaalbaar, waardoor u met een kleiner budget toch een mooie overkapping kunt maken
  • Golfplaten zijn volledig waterdicht, omdat de golven over elkaar vallen. De camper staat daardoor het hele jaar droog.
  • Golfplaten kunnen een goede bescherming bieden tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel
  • Golfplaten bieden een goede bescherming tegen vallende takken en eikels
  • Golfplaten zijn verkrijgbaar in vele verschillende afmetingen

Bekijk alle golfplaten

Wat zijn de beste golfplaten voor een overkapping voor een camper?

Golfplaten worden gemaakt van verschillende soorten materialen. Hieronder vertellen we het verschil tussen deze materialen:

PVC

De goedkoopste golfplaten zijn gemaakt van PVC. Golfplaten van PVC zijn verkrijgbaar in een heldere en opale (melkwit) uitvoering. De platen zijn behandeld met een speciale UV-beschermlaag, die bescherming biedt tegen UV-licht. Je kunt deze PVC platen gebruiken om voor een laag budget toch een hele mooie overkapping te maken, zodat de camper droog staat.

Bekijk alle PVC golfplaten

Polyester

Golfplaten van polyester zijn een stuk sterker. Dit komt omdat deze golfplaten een vezelstructuur hebben, die zorgt voor extra versteviging. Golfplaten van polyester zijn daardoor beter bestand tegen extreme weersomstandigheden dan golfplaten van PVC. Door de vezelstructuur zijn polyester platen niet glashelder, maar hebben ze een lichtdoorlatendheid van ongeveer 75%.

Bekijk alle polyester golfplaten

Polycarbonaat

Golfplaten van polycarbonaat zijn nog sterker dan golfplaten van polyester. Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas en daardoor zeer slagvast. Deze platen zullen een extreme hagelbui dan ook eerder overleven dan een golfplaat van PVC of polyester. Polycarbonaat platen zijn daarnaast verkrijgbaar in een doorzichtige en opale uitvoering (melkwit). Het is smaakgebonden, maar een melkwitte golfplaat kan zorgen voor een hele luxe uitstraling.

Verder is het mogelijk om te kiezen tussen een enkelwandige en driewandige golfplaat. Driewandige golfplaten zijn sterker en zorgen voor een betere isolatie. Verder treedt er bij driewandige golfplaten minder snel condensvorming op. Dit is echter alleen belangrijk bij volledig afgesloten ruimtes, waarbij de binnen- en buitentemperatuur veel van elkaar kunnen verschillen.

Driewandige golfplaten kunnen wel een exclusievere uitstraling hebben dan enkelwandige golfplaten.

Bekijk alle polycarbonaat golfplaten

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter