Lichtkoepel voor in de badkamer

Door:Joost
Lichtkoepel voor in de badkamer

Je bent bezig met het verbouwen van de badkamer en bent op zoek naar een lichtkoepel die zorgt voor een natuurlijke lichtinval en een goede ventilatie.

Hieronder vertellen we alles over de voordelen van een lichtkoepel in de badkamer. Je kunt ook direct al onze ventilatie lichtkoepel sets bekijken, die ideaal zijn voor de badkamer.

Natuurlijke lichtinval

Natuurlijke lichtinval zorgt voor een hele luxe uitstraling van de badkamer. Daarnaast zorgt natuurlijk licht voor een ontspannen en comfortabel gevoel en is het gezond voor ons lichaam (vitamine D).

Lichtkoepels kunnen op verschillende manieren worden ingezet om te zorgen voor lichtinval in de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor één grotere lichtkoepel, maar het is ook mogelijk om meerdere lichtkoepels in de badkamer te plaatsen, bijvoorbeeld een lichtkoepel van 100 x 100 cm. Het is heel mooi om deze lichtkoepel boven het bad (bijvoorbeeld een rechthoekige lichtkoepel) of boven de doucheruimte te hangen (bijvoorbeeld een vierkante).

Omdat lichtkoepels natuurlijk licht binnenlaten, kan de badkamer groter lijken. Daarom is een lichtkoepel dus ook ideaal voor de kleinere badkamers, omdat deze ervoor kan zorgen dat de badkamer groter lijkt dan die daadwerkelijk is.

Geen zorgen om privacy

Je kunt natuurlijk een raam open zetten (als die in de badkamer aanwezig zijn) om frisse lucht binnen te laten. Ramen zijn vaak bedekt met raambekleding om ervoor te zorgen dat niemand naar binnen kan kijken. Wanneer er een lichtkoepel aanwezig is in de badkamer, dan hoef je je meestal geen rekening te houden met privacy (behalve als de buren op het dak kunnen kijken). Dit is een groot voordeel, omdat de lichtkoepel dan altijd natuurlijk licht door kan laten.

Ventilatie

Wanneer je op zoek bent naar een lichtkoepel voor de badkamer, dan is het aan te raden om te kiezen voor een ventilatie lichtkoepel set. Deze lichtkoepel set bestaat uit een lichtkoepel met een ventilatie opstand. Je kunt deze ventilatie opstand openzetten met een elektrospinsel of een bedieningsstok. Je hebt daardoor dus de mogelijkheid om te ventileren in de badkamer.

Ventilatie is extra belangrijk in de badkamer, omdat het zorgt voor de afvoer van vocht en frisse lucht binnenlaat. Het zorgt voor een gezond binnenklimaat in de badkamer en voorkomt schimmelvorming, waardoor de badkamer mooi blijft.

Geen ramen in de badkamer

Wanneer je een badkamer zonder ramen hebt, dan biedt een lichtkoepel veel voordelen. De lichtkoepel zorgt voor natuurlijk lichtinval en ventilatie. Omdat je geen raam open kunt zetten om frisse licht binnen te laten kan er onaangename vochtige lucht in de badkamer blijven hangen, die weer kan zorgen voor schimmel. Wanneer je een lichtkoepel met ventilatie opstand hebt, dan kun je deze eenvoudig openzetten waardoor het vocht wordt afgevoerd en er frisse lucht binnenkomt.

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter