Losse lichtkoepel kopen?

Hieronder staan onze losse lichtkoepels. Onze lichtkoepels zijn betaalbaar én van uitstekende kwaliteit. 

Selecteer of je op zoek bent naar een vierkante, ronde, bolvormige, piramide of rechthoekige lichtkoepel. Vervolgens zie je alle lichtkoepels binnen deze categorie. Wanneer je doorklikt naar het product kun je kiezen voor een heldere of opalen lichtkoepel, van acrylaat of polycarbonaat met één, twee of drie wanden.

Bekijk nu onze complete collectie lichtkoepels:

Waarom een losse lichtkoepel kopen?

Veel lichtkoepels worden verkocht als een lichtkoepel set. Deze set bestaat uit een lichtkoepel met een opstand. Het kan echter ook zijn dat de bestaande lichtkoepel kapot is gegaan door extreem weer óf dat deze verouderd is en daarom niet meer mooi is. Ondertussen is de opstand nog wel heel (en mooi). Omdat je al een opstand op het dak hebt zitten, heb je alleen een nieuwe koepel nodig. Je bestelt daarom een losse lichtkoepel zonder opstand.

Nieuwe lichtkoepel op bestaande opstand

Bij het bestellen van een losse lichtkoepel is het van belang dat deze op de bestaande opstand past. Je moet daarom weten wat de dagmaat van de lichtkoepel is. De dagmaat is de binnenmaat van de lichtkoepel. Wanneer je de dagmaat van de lichtkoepel weet, kun je voor alle zekerheid ook de buitenmaat van de koepel opmeten. Vaak is de buitenmaat van de lichtkoepel 16 cm groter dan de dagmaat. Wanneer de dagmaat bijvoorbeeld 100x100 cm is, dan is de buitenmaat meestal 116x116 cm.