Lichtkoepel kopen?

Je bestelt jouw nieuwe lichtkoepel op Toonn.nl, omdat we goede en betaalbare lichtkoepels aanbieden. Je betaalt nooit te veel en kunt rekenen op een lange levensduur. We geven graag persoonlijk advies en leveren snel.

Onze collectie lichtkoepels is opgedeeld in losse lichtkoepels, lichtkoepel sets en lichtkoepel ventilatie sets. Je kunt gemakkelijk op vorm zoeken. We hebben vierkante, ronde en rechthoekige lichtkoepels. Daarnaast hebben we bolvormige en piramidevormige lichtkoepels. Je kunt tijdens het bestellen kiezen voor het aantal wanden: enkelwandig, dubbelwandig en driewandig.

Uiteraard bieden we ook losse opstanden aan en hebben we alle benodigde accessoires, zoals anti-inbraakroosters en bedieningsstokken.

Bekijk nu onze complete collectie lichtkoepels en bestel online:

Waarom een lichtkoepel?

Lichtkoepels zijn vooral populair omdat ze veel daglicht binnenlaten. Daglicht is heel belangrijk voor onze gezondheid. Je hebt daglicht bijvoorbeeld nodig om vitamine D aan te maken. Lichtkoepels zorgen voor meer lichtinval dan bijvoorbeeld een raam, omdat een lichtkoepel op het dak zit. Verder zorgt een lichtkoepel voor een lagere energierekening. Het is natuurlijk goedkoper om gebruik te maken van daglicht, dan om een lamp aan te zetten.

Lichtkoepels in alle soorten en maten

Lichtkoepels zijn er in alle soorten en maten. Ons assortiment bestaat uit ronde, vierkante en rechthoekige lichtkoepels.

De lichtkoepels zijn verkrijgbaar in een bolle vorm (bolvormig) en een piramide vorm (piramidevormig). Bolvormige lichtkoepels worden vaker verkocht. Piramidevormige lichtkoepels zijn iets duurder, maar hebben wel een chiquere uitstraling. Deze lichtkoepels vallen meer op en zijn ook een stuk hoger. Daarnaast zorgen ze voor een unieke verspreiding van daglicht.

Verder verkopen we alle denkbare afmetingen. De kleinste lichtkoepels hebben een afmeting van 30x30cm, terwijl we ook lichtkoepels van 200x200 cm in ons assortiment hebben. Je kunt kiezen voor één grotere lichtkoepel, maar het is ook mogelijk om meerdere kleine lichtkoepels naast elkaar te plaatsen.

Waar kan een lichtkoepel geplaatst worden?

Lichtkoepels worden vaak geplaatst in een aanbouw, terrasoverkapping of carport.

Verder worden er ook regelmatig lichtkoepels in huis geplaatst, omdat deze zorgen voor natuurlijk lichtinval en daarmee de leefomgeving verbeteren. Je kunt een lichtkoepel bijvoorbeeld in de keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer of zolder plaatsen. De enige voorwaarden is dat de ruimte een plat dak moet hebben.

Wanneer de lichtkoepel in een ruimte in huis wordt geplaatst is het aan te raden om een dubbelwandige of driewandige lichtkoepel te kopen. Deze zorgen namelijk voor een betere isolatie, waardoor de warmte in huis blijft. Verder treedt er bij dubbelwandige en driewandige lichtkoepels geen condensvorming op, waardoor de uitstraling goed blijft.

Verder is het aan te raden om in een ruimte waar ventilatie belangrijk is - zoals bijvoorbeeld de badkamer - te kiezen voor een ventilatie lichtkoepel set. Omdat deze lichtkoepels open te zetten zijn zorgen ze voor een goede isolatie, waardoor schimmelvorming wordt voorkomen.

Van losse lichtkoepels tot complete lichtkoepel sets

Losse lichtkoepels worden vaak gekocht als een bestaande lichtkoepel kapot is gegaan, bijvoorbeeld door een hagelbui. Je plaatst de nieuwe losse lichtkoepel dan op de bestaande opstand.

De lichtkoepel set bestaat uit een lichtkoepel en een bijpassende opstand. Daarnaast verkopen we lichtkoepel ventilatie sets. Deze bestaan uit een lichtkoepel, een opstand (die open kan) en bediening (handbediening of elektrisch).

Uiteraard verkopen we ook losse opstanden. Daarnaast hebben we een compleet assortiment met accessoires.

Advies