Lichtkoepel met opstand (lichtkoepel set) kopen?

Hieronder staan onze lichtkoepel sets. Deze sets bestaan uit een lichtkoepel met een opstand. Je kunt de lichtkoepel eenvoudig zelf samenstellen. Je kunt de doorzichtigheid, het materiaal en het aantal wanden van de lichtkoepel kiezen. Je kunt daarnaast kiezen voor een bijpassende opstand van AVP of polyester.

Onze lichtkoepels en opstanden zijn scherp geprijsd én van uitstekende kwaliteit! Bekijk nu onze complete collectie:

Lichtkoepel met opstand

Het biedt veel gemak om een lichtkoepel met opstand te kopen. Je hebt namelijk een lichtkoepel en opstand die bij elkaar horen. Je ontvangt in één keer het complete pakket en kunt de opstand en lichtkoepel direct in elkaar zetten en plaatsen, bijvoorbeeld op een overkapping.

Je kunt er eventueel voor kiezen om er direct accessoires bij te bestellen, zoals bijvoorbeeld een anti-inbraakrooster die zorgt voor inbraakpreventie en doorvalbeveiliging.

Lichtkoepel en opstand in verschillende vormen

Onze lichtkoepel sets zijn verkrijgbaar in alle vormen. We hebben vierkante, rechthoekige en ronde lichtkoepels en opstanden. De meest verkochte lichtkoepels zijn bolvormig, maar de vierkante en rechthoekige lichtkoepels zijn ook verkrijgbaar in een piramidevorm. Piramidevormige lichtkoepels zijn opvallend en chique en zorgen voor een unieke verspreiding van daglicht.

Lichtkoepel en opstand zelf samenstellen

Onze lichtkoepel sets zijn helemaal naar wens samen te stellen. Je kunt het type lichtkoepel zelf samenstellen en vervolgens een opstand kiezen. Je doorloopt de volgende stappen bij het samenstellen van een lichtkoepel set:

1. Helder of opaal

Je kiest een heldere of opale lichtkoepel. Heldere lichtkoepel laten meer licht door (85%) dan opale lichtkoepels (78%). Opale lichtkoepels worden ook wel melkwit genoemd.

2. Acrylaat of polycarbonaat

Je kunt vervolgens het materiaal van de lichtkoepel kiezen. Je kunt kiezen tussen een lichtkoepel van acrylaat of polycarbonaat. Lichtkoepels van acrylaat zijn goedkoper, maar zijn minder sterk dan koepels van polycarbonaat. Acrylaat is zo’n 10 keer sterker dan glas, terwijl polycarbonaat zo’n 250 keer sterker is. Daarom bieden lichtkoepels van polycarbonaat een betere bescherming tegen extreme weersomstandigheden, zoals hagel.

3. Aantal wanden

Je kiest vervolgens het aantal wanden van de koepel. Je kunt kiezen tussen een enkelwandige, dubbelwandige en driewandige lichtkoepel. Enkelwandige lichtkoepels zijn voordeliger, maar minder sterk dan dubbelwandige en driewandige lichtkoepels. Dit komt omdat deze lichtkoepel slechts uit één schaal bestaat.

Dubbelwandige en driewandige lichtkoepels zijn niet alleen sterker, maar zorgen ook voor een betere isolatie. Wanneer de lichtkoepel in huis wordt geplaatst is het belangrijk om ten minste een dubbelwandige lichtkoepel te kiezen. Bij enkelwandige lichtkoepels ontstaan namelijk condensvorming als de binnen- en buitentemperatuur te veel verschillen. Het ziet er minder mooi uit en beperkt de doorlaat van daglicht.

4. Opstand

Je kiest tot slot de opstand. Je hebt de keuze uit een AVP opstand en een Polyester opstand. AVP opstanden zijn gemaakt van PVC. PVC opstanden zijn kwetsbaar tijdens het aanbranden (het plaatsen van de lichtkoepel). Wanneer een opstand van PVC te warm wordt, dan kan deze beschadigd raken door bruine brandvlekken.

Opstanden van Polyester zijn onbrandbaar en dus bestand tegen het aanbranden. Op polyester opstanden komen dus geen brandvlekken als deze te warm wordt.

Standaard met alle bevestigingsmaterialen

Onze lichtkoepel sets zijn standaard voorzien van alle bevestigingsmaterialen om de lichtkoepel op de opstand te monteren, zoals schroeven en ringen. Daarnaast leveren we standaard brandvertragende materialen. Verder zit er een handleiding bij met richtlijnen voor montage en onderhoud Je kunt de lichtkoepel daarom direct in elkaar zetten en plaatsen. 

Opstand met ventilatie

De standaard lichtkoepel sets bestaan uit een lichtkoepel met een vaste opstand. Je kunt ook kiezen voor een lichtkoepel ventilatie set. Deze sets bestaan uit een lichtkoepel met een ventilatieopstand.

Deze ventilatieopstanden zijn open te zetten met een bedieningsstok of elektrospindel. Het voordeel van deze ventilatieopstanden is dat deze voor frisse lucht kunnen zorgen. Dit is een groot voordeel wanneer de lichtkoepel bijvoorbeeld in de badkamer wordt geplaatst, omdat hier een goede ventilatie belangrijk is om schimmelvorming te voorkomen.

Uiteraard hebben we ook een uitgebreide collectie losse lichtkoepels zonder opstand.