Wat kost een vlizotrap?

Door:Joost
Wat kost een vlizotrap?

Vlizotrappen zijn populair voor een kleine overloop, omdat ze heel compact zijn en makkelijk in- en uit te klappen zijn. Vlizotrappen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er opvouwbare vlizotrappen, uitschuifbare vlizotrappen en schaartrappen. Veel vlizotrappen zijn helemaal van hout gemaakt, maar er zijn ook vlizotrappen met een metalen traptreden.

Hieronder hebben we een schatting gemaakt van de aanschafprijzen van de verschillende vlizotrappen:

Uitschuifbare vlizotrappen

Uitschuifbare vlizotrappen bestaan uit twee trapdelen. Dankzij de schuifconstructie is de trap eenvoudig uit te schuiven. Uitschuifbare vlizotrappen hebben een vanaf prijs van ongeveer 250 euro. We hebben het dan over goede kwaliteit vlizotrappen met een lange levensduur.

Je kunt ook een uitschuifbare vlizotrap kopen tegen lagere kosten, maar dan is de kwaliteit een stuk minder goed, waardoor de levensduur ook minder lang is. Verder zijn deze trappen vaak minder stabiel.

Bekijk alle uitschuifbare vlizotrappen

Opvouwbare vlizotrappen

Opvouwbare vlizotrappen zijn de best verkochte trappen. Dat komt omdat deze trappen uit drie of vier trapdelen bestaan, die eenvoudig in- en uit te klappen zijn.

Bij opvouwbare vlizotrappen liggen de trapdelen op het zolderluik als deze ingeklapt is. Dit in tegenstelling tot uitschuifbare vlizotrappen. Bij een uitschuifbare vlizotrap steekt een trapdeel uit als deze ingeklapt is, waardoor er ruimte vrij moet zijn op de bovenverdieping.

Opbouwbare vlizotrappen hebben een vanaf prijs van ongeveer 200 euro. De voordeligste opvouwbare vlizotrap is het basismodel van Fakro, de LWS 280/3 60 x 120 cm. Dit is ook weer een vlizotrap van goede kwaliteit met een lange levensduur.

Bekijk alle opvouwbare vlizotrappen

Schaartrappen

Schaartrappen zijn zoldertrappen met een harmonica-constructie. Dankzij de S-vormige traptreden worden deze trappen ''schaartrappen'' genoemd. Deze scharen zijn gemaakt van metaal. De bak is gemaakt van hout.

Schaartrappen zijn iets duurder dan uitschuifbare en opvouwbare zoldertrappen. De goedkoopste schaartrap is iets meer dan 400 euro. Deze trappen zijn wel luxer en exclusiever dan een standaard zoldertrap.

Bekijk alle schaartrappen

Reacties
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter